Menu Zoeken

Nieuws

Overheidsmaatregelen zorgen voor lager netto pensioen

Als u een pensioenuitkering van ons ontvangt, krijgt u eind januari uw betaalspecificatie. Daarop ziet u dat uw netto pensioen in 2013 lager is. Door overheidsmaatregelen moeten wij meer inhouden op uw bruto pensioen. We snappen dat dit vragen oproept en lichten dit graag verder toe. 

De overheidsmaatregelen:

  • Nieuwe belastingtabellen
    In 2013 verandert de loonbelastingtabel. Daardoor moeten we meer loonheffing inhouden en afdragen aan de Belastingdienst.
  • Bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw)
    De wettelijk verplichte bijdrage voor de Zvw gaat in 2013 omhoog van 5% naar 5,65%. Het maximum bedrag per maand is ook verhoogd van € 208,60 naar € 239,43.
  • Verhoging AOW-leeftijd
    Zodra u AOW ontvangt, valt u in een lager belastingtarief. Omdat de AOW-leeftijd in 2013 verhoogd wordt naar 65 jaar en 1 maand, draagt u dus 1 maand langer premies af tegen het hoger belastingtarief.

 

Netto pensioen of uitkering 5% tot 7% lager

Uw bruto pensioenuitkering is op 1 januari 2013 niet gewijzigd. De overheidsmaatregelen zorgen er echter voor dat uw netto pensioen of uitkering 5% tot 7% lager is. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Deze overheidsmaatregelen staan los van een mogelijke pensioenverlaging in het kader van het herstelplan. Daarover informeren wij u in februari.

Zelf een bruto-netto berekening maken? Dat kan eenvoudig via http://www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/uitkering-netto.html

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws