Menu Zoeken

Nieuws

Incorrecte bedragen bij ‘Wat als het mee- of tegenzit?’

Eind juli heeft u het ‘Uniform Pensioenoverzicht 2020’ (UPO) ontvangen. Helaas blijkt dat in het UPO de bedragen bij het overzicht ‘Wat als het mee- of tegenzit’ onjuist zijn. Wij bieden hiervoor onze excuses aan.

Incorrecte bedragen

Op pagina 2 van de UPO wordt in het blok met de kop ‘Wat als het mee- of tegenzit?’ een inschatting gemaakt van het pensioen in geval van flinke mee- of tegenvallers. Drie pijlen wijzen naar bedragen voor ‘Als het tegenzit’, voor ‘Verwacht eindresultaat’ en voor ‘Als het meezit’. Deze drie bedragen zijn onjuist.

 

De overige bedragen in het pensioenoverzicht zijn wel juist.

Correcte bedragen in mijnpensioenoverzicht.nl

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl staat hetzelfde plaatje, maar dan met een inschatting van uw totale pensioen dat bij ons en eventueel elders wordt opgebouwd, inclusief AOW. Het totale pensioen is daar berekend alsof het tegelijk ingaat met de AOW en er is een nettobedrag per maand te zien. Dit is overigens een inschatting van wat het pensioen straks waard is.

De drie juiste inschattingen van het totale pensioen is met ingang van 13 oktober 2020 te vinden in mijnpensioenoverzicht.nl.

Volg deze stappen:
1. Ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl
2. Klik op Bekijk mijn pensioenoverzicht en log in met uw DigiD
3. Vink aan dat u akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en klik op Haal mijn gegevens op       
4. Controleer uw gegevens en beantwoord (minimaal) de vraag ‘Wat is uw levenssituatie?’.
Klik daarna op Bekijk mijn pensioenoverzicht   
5. Klik rechtsboven in beeld op menu (=) en kies voor Vooruitblik. Hier treft u de drie juiste inschattingen aan van uw totale pensioen in geval van flinke mee- of tegenvallers.

NB: De overige bedragen van Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland in mijnpensioenoverzichti.nl kunnen ook enigszins afwijken van het UPO. Beide hebben namelijk een andere peildatum. In het UPO is uitgegaan van peildatum 31 december 2019 en in mijnpensioenoverzicht.nl worden de gegevens per 30 september 2020 getoond.

Wilt u alsnog via mail of post een UPO met correcte Vooruitblik (drie juiste inschattingen van uw pensioen in geval van flinke mee- of tegenvallers) van uw pensioen bij Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland  ontvangen? Neemt u dan contact op via pensioenfonds.total@riskcoadministrations.com of (030) 205 2005.

 

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • Het vermogen van het pensioenfonds kreeg in het eerste kwartaal na het uitbreken van de coronacrisis een flinke klap. Eind november is het vermogen van het pensioenfonds weer hersteld tot rond het niveau van het begin van het jaar.... Lees verder

  • De arbeidsvoorwaardelijke partijen hebben in 2005 een arbeidsvoorwaarde-toezegging over aanvullende pensioenopbouw over de afgelopen dienstjaren tot en met 31 december 2005 afgesproken. Dit heet de VPL-regeling. Voor de aankoop van deze rechten is een bestemmingsreserve aangehouden. Op grond van de ... Lees verder