Menu Zoeken

Nieuws

Incorrecte bedragen bij ‘Wat als het mee- of tegenzit?’

Eind juli heeft u het ‘Uniform Pensioenoverzicht 2020’ (UPO) ontvangen. Helaas blijkt dat in het UPO de bedragen bij het overzicht ‘Wat als het mee- of tegenzit’ onjuist zijn. Wij bieden hiervoor onze excuses aan.

Incorrecte bedragen

Op pagina 2 van de UPO wordt in het blok met de kop ‘Wat als het mee- of tegenzit?’ een inschatting gemaakt van het pensioen in geval van flinke mee- of tegenvallers. Drie pijlen wijzen naar bedragen voor ‘Als het tegenzit’, voor ‘Verwacht eindresultaat’ en voor ‘Als het meezit’. Deze drie bedragen zijn onjuist.

 

De overige bedragen in het pensioenoverzicht zijn wel juist.

Correcte bedragen in mijnpensioenoverzicht.nl

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl staat hetzelfde plaatje, maar dan met een inschatting van uw totale pensioen dat bij ons en eventueel elders wordt opgebouwd, inclusief AOW. Het totale pensioen is daar berekend alsof het tegelijk ingaat met de AOW en er is een nettobedrag per maand te zien. Dit is overigens een inschatting van wat het pensioen straks waard is.

De drie juiste inschattingen van het totale pensioen is met ingang van 13 oktober 2020 te vinden in mijnpensioenoverzicht.nl.

Volg deze stappen:
1. Ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl
2. Klik op Bekijk mijn pensioenoverzicht en log in met uw DigiD
3. Vink aan dat u akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en klik op Haal mijn gegevens op       
4. Controleer uw gegevens en beantwoord (minimaal) de vraag ‘Wat is uw levenssituatie?’.
Klik daarna op Bekijk mijn pensioenoverzicht   
5. Klik rechtsboven in beeld op menu (=) en kies voor Vooruitblik. Hier treft u de drie juiste inschattingen aan van uw totale pensioen in geval van flinke mee- of tegenvallers.

NB: De overige bedragen van Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland in mijnpensioenoverzichti.nl kunnen ook enigszins afwijken van het UPO. Beide hebben namelijk een andere peildatum. In het UPO is uitgegaan van peildatum 31 december 2019 en in mijnpensioenoverzicht.nl worden de gegevens per 30 september 2020 getoond.

Wilt u alsnog via mail of post een UPO met correcte Vooruitblik (drie juiste inschattingen van uw pensioen in geval van flinke mee- of tegenvallers) van uw pensioen bij Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland  ontvangen? Neemt u dan contact op via pensioenfonds.total@riskcoadministrations.com of (030) 205 2005.

 

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • Vorige week viel de Pensioenkrant weer bij onze deelnemers op de mat. Hierin vertellen we onder andere meer over onze toekomstplannen, de impact van de coronacrisis op onze financiële positie en ziet u in een infographic hoe uw pensioenfonds het heeft gedaan in 2019. Lees hier de pensioenkrant... Lees verder

  • RiskCo voert de pensioenadministratie uit voor TPN en diverse andere pensioenfondsen. In mei 2020 zijn de klanten van RiskCo door de directie van RiskCo geïnformeerd over een mogelijke ontoereikende liquiditeitspositie van de onderneming in de nabije toekomst, waardoor de mogelijkheid bestond dat de... Lees verder