Menu Zoeken

Nieuws

Even voorstellen: nieuwe voorzitter Jaap Schepen

Na meer dan 6 jaar heeft Alex van Schaik per 1 april 2018 de voorzittershamer van ons pensioenfonds neergelegd. Jaap Schepen heeft het voorzitterschap van Total Pensioenfonds Nederland van hem overgenomen. Wie is Jaap en wat gaat hij doen?

 

Wie ben je en wat heb je hiervoor gedaan?

Mijn naam is Jaap Schepen. Ik ben 54 jaar, getrouwd en ik heb een dochter.

Ik heb een financiële achtergrond en ben financieel directeur geweest bij diverse multinationals en grote bedrijven, zoals bij British American Tobacco en bij Reed Elsevier. Tot half februari dit jaar was ik financieel directeur bij Bruna, de boekhandelketen. Deze is eind vorig jaar verkocht en dat was voor mij aanleiding om te vertrekken.

Vanaf 1996 ben ik actief bij pensioenfondsen betrokken. Eerst als voorzitter bij het pensioenfonds van BAT (SPBAT). In 2008 werd ik bestuurslid bij het pensioenfonds van Reed Elsevier (SPEO), waar ik in 2009 voorzitter werd. Ik ben daar voorzitter gebleven tot de overdracht van het fonds aan PGB en de uiteindelijke liquidatie. In 2017 ben ik weer gevraagd om bestuurslid te worden bij SPBAT, nu als onafhankelijk bestuurslid in het nieuwe paritaire bestuursmodel. In april ben ik tegelijkertijd voorzitter geworden bij TPN en bij VLEP, het bedrijfstakpensioenfonds in de vleesverwerkende sectoren.

Wat ga je doen bij Total Pensioenfonds Nederland?

Namens de werkgevers van Total Nederland ben ik vanaf 1 april 2018 tot voorzitter benoemd van het fonds. Tevens zal ik een rol spelen in een van de commissies vanhet fonds, en vorm ik samen met Hans van Papenvelt het dagelijks bestuur.

Wat staat er voor de komende tijd op de agenda?

Ik volg Alex van Schaik op als voorzitter. Hij heeft het fonds in uitstekende staat overgedragen. Wat staat er de komende tijd zoal op de agenda? Belangrijke items zijn de invoering van de nieuwe privacy wet, AVG. Daarnaast zal er verhoogde aandacht moeten zijn voor risico management met de komst van nieuwe Europese regelgeving (IORP II). En tot slot zal het fonds betrokken worden bij de plannen van de werkgevers en sociale partners over de toekomst van de uitvoering van de pensioenregeling. Genoeg te doen, dus.

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws