Menu Zoeken

Nieuws

Eerder stoppen met werken? Check in een paar minuten wat dat financieel betekent

Hebt u behoefte aan een nieuw ritme met meer tijd voor uzelf en uw familie. Dan bent u zeker niet de enige. Veel Nederlanders zouden graag eerder stoppen met werken en alvast van hun pensioen genieten. Maar dat betekent financieel zeker wel wat.

Bij TPN kunt u vanaf uw 57ste uw pensioen laten ingaan

In principe gaat u met pensioen als u 67 jaar wordt. U kunt ook eerder gaan, op z’n vroegst als u 57 jaar bent. Eerder gaan betekent niet dat u moet stoppen met werken.

U kunt ook gedeeltelijk met pensioen en in deeltijd gaan werken. Houd er wel rekening mee dat uw pensioen en het partnerpensioen lager zijn als u eerder met pensioen gaat. U maakt er namelijk langer gebruik van en u bouwt minder lang op.

Bekijk de financiële gevolgen via de Pensioenchecker app

Deze app is een initiatief van Nederlandse pensioenuitvoerders en de Pensioenfederatie. Via deze app kan je op een eenvoudige manier checken:

  1. Hoe hoog jouw inkomen voor later is.
  2. Op welke leeftijd je met pensioen kan.
  3. Wat extra sparen doet voor jouw pensioen.

Hoe werkt de Pensioenchecker app?

Door in te loggen met DigiD wordt uw te bereiken pensioen opgehaald bij mijnpensioenoverzicht.nl. Via vervroegingsfactoren berekenen ze hoeveel pensioen u krijgt als u het eerder laat ingaan. Om uw pensioen netto te maken houden ze rekening met inkomstenbelasting van dit jaar. Omdat de bedragen ongeveer zijn, worden alle bedragen af op tientallen afgerond.

U vindt de Pensioenchecker app in de App Store of Google Play

Ga naar https://www.pensioenchecker.org/ voor meer informatie.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • Het vermogen van het pensioenfonds kreeg in het eerste kwartaal na het uitbreken van de coronacrisis een flinke klap. Eind november is het vermogen van het pensioenfonds weer hersteld tot rond het niveau van het begin van het jaar.... Lees verder

  • De arbeidsvoorwaardelijke partijen hebben in 2005 een arbeidsvoorwaarde-toezegging over aanvullende pensioenopbouw over de afgelopen dienstjaren tot en met 31 december 2005 afgesproken. Dit heet de VPL-regeling. Voor de aankoop van deze rechten is een bestemmingsreserve aangehouden. Op grond van de ... Lees verder