Menu Zoeken

Nieuws

Stuurt u het woord ‘pensioen’ met pensioen?

‘De tijden zijn veranderd, pensioen… maar je naam nog niet!’

Het online jongerenplatform De Tijd van je Leven lanceerde vorige week een nieuwe campagne: ‘Refresh Pensioen’. De campagne roept op om een nieuw woord voor pensioen te bedenken. Zo willen ze vooral de jongeren triggeren om na te denken over wat pensioen eigenlijk betekent.

De top 5 van de inzendingen is op dit moment:
1. Eregeld
2. Thesaurie
3. Napoen
4. Albert in je zak
5. Sekur

Het woord pensioen stamt al uit de 14e eeuw
Inmiddels zou een nieuwe associatie meer recht doen aan het product ‘pensioen’: de levenslange uitkering voor wie niet meer actief is op de arbeidsmarkt. Doel is om met een nieuw woord in 2019 de Dikke van Dale te halen.

Meedoen kan tot en met vrijdag 23 november
De jury, bestaand uit Stella Bergsma (zangeres, dichteres, schrijfster en columniste), Otto Hulst (jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar 2018) en Ivan Words (spoken word-dichter), maakt het winnende woord op 26 november bekend.

Bekijk hier de campagne Refresh Pensioen. En het campagnefilmpje.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • Zonder beleggingsrendement is uw pensioen onbetaalbaar en is het verhogen van de pensioenen sowieso onmogelijk. Maar beleggen heeft ook risico’s. In dit artikel leggen we uit waarom we beleggen en hoe we omgaan met de risico’s.... Lees verder

  • Ook in 2020 is er een aantal malen per jaar een spreekuur op locatie. U kunt dan met een pensioendeskundige van RiskCo uw pensioen gerelateerde zaken bespreken. Maak wel van te voren een afspraak. Bij Zeeland Refinery zijn de spreekuren op: 17 maart 16 juni 15 september 24 november   Bij Total ... Lees verder