Menu Zoeken

Nieuws

Stuurt u het woord ‘pensioen’ met pensioen?

‘De tijden zijn veranderd, pensioen… maar je naam nog niet!’

Het online jongerenplatform De Tijd van je Leven lanceerde vorige week een nieuwe campagne: ‘Refresh Pensioen’. De campagne roept op om een nieuw woord voor pensioen te bedenken. Zo willen ze vooral de jongeren triggeren om na te denken over wat pensioen eigenlijk betekent.

De top 5 van de inzendingen is op dit moment:
1. Eregeld
2. Thesaurie
3. Napoen
4. Albert in je zak
5. Sekur

Het woord pensioen stamt al uit de 14e eeuw
Inmiddels zou een nieuwe associatie meer recht doen aan het product ‘pensioen’: de levenslange uitkering voor wie niet meer actief is op de arbeidsmarkt. Doel is om met een nieuw woord in 2019 de Dikke van Dale te halen.

Meedoen kan tot en met vrijdag 23 november
De jury, bestaand uit Stella Bergsma (zangeres, dichteres, schrijfster en columniste), Otto Hulst (jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar 2018) en Ivan Words (spoken word-dichter), maakt het winnende woord op 26 november bekend.

Bekijk hier de campagne Refresh Pensioen. En het campagnefilmpje.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • De Europese Commissie heeft de regels voor pensioenen opnieuw bekeken en op een aantal punten veranderd. Dit moet zorgen voor meer transparantie, beter bestuur en betere bescherming van de deelnemers. Wat merkt u van de wijzigingen? De komende jaren komt er meer informatie op het Uniform Pensioenove... Lees verder

  • In 2018 heeft het fonds uitgebreid aandacht besteed aan risicomanagement. Het fonds heeft een risicomanagement-commissie opgericht onder leiding van Bert Smits. Jaap Schepen, voorzitter: ‘Het zogenaamde Integraal Risico Management (IRM) beleid heeft meer vorm gekregen. De doelstellingen van TP... Lees verder