Menu Zoeken

Nieuws

Pensioenakkoord: AOW-leeftijd stijgt de komende jaren minder hard

 De AOW-leeftijd stijgt volgens de afspraken in het onlangs bereikte pensioenakkoord minder hard dan gepland:

  • AOW-leeftijd voor 2020 en 2021 vastgesteld: deze is bevroren op 66 jaar en 4 maanden voor deze jaren.
  • AOW-leeftijd wordt in 2022: 66 jaar en 7 maanden
  • AOW-leeftijd wordt in 2023: 66 jaar en 10 maanden
  • AOW-leeftijd wordt in 2024: 67 jaar
  • AOW-leeftijd stijgt vanaf 2025 gematigd met leeftijdsverwachting mee: voor elk jaar dat de leeftijdsverwachting stijgt, stijgt de AOW-leeftijd met 8 maanden.

Wat betekent dit voor jou?

Als je geboren bent in 1958 of later is de AOW-leeftijd minimaal 67 jaar. De exacte AOW-leeftijd is 5 jaar van tevoren bekend. Check daarom ieder jaar in januari of de AOW-leeftijd is veranderd op svb.nl/aow.

Je kunt uw pensioen bij ons eerder laten ingaan zodat het aansluit bij je AOW-leeftijd. Houd er wel rekening mee dat uw pensioen en het partnerpensioen lager zijn als je eerder met pensioen gaat. Je maakt er namelijk langer gebruik van en je bouwt minder lang pensioen op. Vraag bij ons een opgave op om te zien hoeveel pensioen je krijgt als je voor 67 met pensioen wilt gaan.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • Wil je meedenken en meebeslissen met TPN? Jezelf ontwikkelen op gebied van managementvaardigheden, analytisch vermogen en besturen? Dan kan! We zijn namelijk hard op zoek naar bestuurders en leden voor het Verantwoordingsorgaan. Als bestuurslid bepaal je mede de koers van het fonds Als bestuurslid v... Lees verder

  • In welke vorm kan het Total Pensioenfonds Nederland het beste de toekomst tegemoet gaan? Op eigen benen, overstappen naar een bedrijfstakpensioenfonds, of nog een andere oplossing? Jaap Schepen, voorzitter van het pensioenfonds, geeft een toelichting. ‘Uiteraard staan de pensioenrechten voorop’. Waa... Lees verder