Menu Zoeken

Nieuws

Nieuwe regels voor kleine pensioenen

De overheid heeft de regels voor kleine pensioenen veranderd. Per 1 januari 2019 kunnen kleine pensioenen samengevoegd worden en hele kleine pensioenen vervallen. De nieuwe regels voor kleine pensioenen mogen door pensioenfondsen worden toegepast, dit is niet verplicht.

Als u vaak van baan wisselt, is het mogelijk dat u veel kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen hebt. Pensioenfondsen mogen op basis van de nieuwe wet besluiten wat ze doen met kleine en heel kleine pensioenen. Dat mag omdat de administratiekosten voor deze (heel) kleine pensioenen erg hoog zijn.

TPN kiest voor automatische waardeoverdracht van kleine pensioenen
Pensioenfondsen mogen van 1 januari 2019 kleine pensioenen van € 2 tot € 474,11 bruto per jaar samenvoegen. Hierdoor behoudt u uw pensioen. Ook is uw pensioen over minder potjes verdeeld en daarmee een stuk overzichtelijker.

Heel kleine pensioenen vervallen
Hebt u een pensioen kleiner dan € 2 bruto per jaar? Dan vervalt dit pensioen vanaf 1 januari 2019 automatisch. Een heel klein pensioen van minder dan € 2 bruto per jaar kunt u hebben als u relatief kort hebt gewerkt bij een werkgever en daar weinig pensioen hebt opgebouwd.

Wat kunt u nu doen?
Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen hebt opgebouwd, kunt u dit meenemen naar TPN. Dit heet waardeoverdracht. U bent er dan zeker van dat u dit pensioen behoudt. Een voorwaarde voor waardeoverdracht is dat de financiële situatie van TPN en de andere pensioenuitvoerder voldoende is. En dat de pensioenuitvoerder meewerkt aan de waardeoverdracht.

Ga voor meer informatie naar…

 

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • De Europese Commissie heeft de regels voor pensioenen opnieuw bekeken en op een aantal punten veranderd. Dit moet zorgen voor meer transparantie, beter bestuur en betere bescherming van de deelnemers. Wat merkt u van de wijzigingen? De komende jaren komt er meer informatie op het Uniform Pensioenove... Lees verder

  • In 2018 heeft het fonds uitgebreid aandacht besteed aan risicomanagement. Het fonds heeft een risicomanagement-commissie opgericht onder leiding van Bert Smits. Jaap Schepen, voorzitter: ‘Het zogenaamde Integraal Risico Management (IRM) beleid heeft meer vorm gekregen. De doelstellingen van TP... Lees verder