Menu Zoeken

Nieuws

Nieuwe regels voor kleine pensioenen

De overheid heeft de regels voor kleine pensioenen veranderd. Per 1 januari 2019 kunnen kleine pensioenen samengevoegd worden en hele kleine pensioenen vervallen. De nieuwe regels voor kleine pensioenen mogen door pensioenfondsen worden toegepast, dit is niet verplicht.

Als u vaak van baan wisselt, is het mogelijk dat u veel kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen hebt. Pensioenfondsen mogen op basis van de nieuwe wet besluiten wat ze doen met kleine en heel kleine pensioenen. Dat mag omdat de administratiekosten voor deze (heel) kleine pensioenen erg hoog zijn.

TPN kiest voor automatische waardeoverdracht van kleine pensioenen
Pensioenfondsen mogen van 1 januari 2019 kleine pensioenen van € 2 tot € 474,11 bruto per jaar samenvoegen. Hierdoor behoudt u uw pensioen. Ook is uw pensioen over minder potjes verdeeld en daarmee een stuk overzichtelijker.

Heel kleine pensioenen vervallen
Hebt u een pensioen kleiner dan € 2 bruto per jaar? Dan vervalt dit pensioen vanaf 1 januari 2019 automatisch. Een heel klein pensioen van minder dan € 2 bruto per jaar kunt u hebben als u relatief kort hebt gewerkt bij een werkgever en daar weinig pensioen hebt opgebouwd.

Wat kunt u nu doen?
Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen hebt opgebouwd, kunt u dit meenemen naar TPN. Dit heet waardeoverdracht. U bent er dan zeker van dat u dit pensioen behoudt. Een voorwaarde voor waardeoverdracht is dat de financiële situatie van TPN en de andere pensioenuitvoerder voldoende is. En dat de pensioenuitvoerder meewerkt aan de waardeoverdracht.

Ga voor meer informatie naar…

 

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • 07 september 2018

    Pensioenkrant september 2018

    Deze week viel de September-2018 editie van Pensioenkrant Total pensioenfonds op de mat. In deze editie blikken we terug op de belangrijkste ontwikkelingen in het jaar 2017 en leest u hoe u in vier stappen grip kunt houden op uw pensioen. De Pensioenkrant is ook digitaal beschikbaar. Klik hier om de... Lees verder

  • 30 augustus 2018

    Nieuwe contactgegevens

    De contactgegevens van Pensioenfonds Total zijn per 1 september 2018 gewijzigd. Kijk hier voor meer informatie.... Lees verder