Menu Zoeken

Nieuws

Meer inzicht in keuzes voor uw pensioen

Hoeveel pensioen krijgt u straks per maand en hoeveel hebt u nodig? Ook wilt u vast weten welke keuzes u hebt voordat u met pensioen gaat. Bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan? Of misschien een paar uur minder werken of zelfs helemaal stoppen. Aan de andere kant schuift de AOW-leeftijd steeds verder op. En uw pensioen… hoe zit dat eigenlijk?

Met pensioen gaan is een belangrijke keuze en het heeft invloed op de rest van uw leven. Qua invulling maar ook qua inkomen. Hoe maakt u zo’n besluit? We hebben vier belangrijke stappen voor u op een rij gezet voor meer inzicht in uw pensioen.

Stap 1: Bekijk hoe uw inkomen eruit ziet als u met pensioen gaat
Stap 2: Bekijk uw mogelijkheden voordat u met pensioen gaat
Stap 3: Uw pensioen aanvragen
Stap 4: Vraag om uitleg bij uw voorbereiding op uw pensioen

Nieuwsgierig? Bekijk hier het stappenplan Bijna met pensioen.

Vraag om uitleg bij uw voorbereiding op uw pensioen
Zet tenminste één keer per jaar alles op een rij en kijk of uw pensioen nog steeds aansluit op uw situatie en uw wensen. Bent u deeltijd gaan werken? Bent u getrouwd of hebt u kinderen? Gaat het lukken om uw hypotheek af te lossen voor uw AOW-leeftijd? Dit heeft mogelijk invloed op uw pensioen.

Hebt u vragen over uw pensioen?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 040 265 38 62 tussen 9.00 uur en 17:00 uur. Een aantal malen per jaar is er ook een spreekuur op locatie. U kunt dan met een deskundige uw pensioen gerelateerde zaken bespreken. Maak wel een afspraak van te voren. Of kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaaloverzicht van uw AOW en uw opgebouwde pensioen.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

  • Na ongeveer 10 jaar onderhandelen over een nieuw pensioenstelsel, is er een principe-akkoord bereikt. Er is overeenstemming tussen werkgevers en werknemers (de sociale partners) en de regering. De noodzaak om nieuwe pensioenregels af te spreken was groot. Zo worden we steeds ouder, werken we steeds ... Lees verder

  • Deze pensioenmythe gaat over de premie die jij en je werkgever betalen. Wordt die premie nu wel of niet gebruikt voor de pensioenuitkeringen van de huidige pensioengerechtigden? Jouw premie is voor jouw pensioen Zoals bij veel onderwerpen is er een kort en een lang antwoord. Het korte antwoord is ne... Lees verder