Menu Zoeken

Nieuws

Indexatie: ruimte voor een kleine verhoging

Door onze verbeterde financiële positie kunnen we alle pensioenen een klein stukje mee laten groeien met de stijging van de prijzen. Per 1 januari 2018 verhogen we de pensioenen van de actieve, gepensioneerde en oud-deelnemers met het maximale toegestane percentage van 0,14%. De prijzen zijn in 2017 gestegen met 1,33%. Dus u hebt nog wel te maken met een indexatieachterstand.

Wat is een indexatieachterstand?

Wordt er niet of maar gedeeltelijk geïndexeerd? Dan stijgen de prijzen harder dan uw pensioen en kunt u dus minder kopen. Bij een indexatieachterstand wordt uw pensioen steeds iets minder waard. Voor 2017 is de achterstand 1,33% – 0,14% = 1,19%.

Repareren van de indexatieachterstand

Bent u nog aan het werk en staat uw pensioen nog niet voor de deur? Dan is het goed om te kijken of u de gevolgen van een indexatieachterstand kan en wil inlopen. Het pensioenfonds kent geen mogelijkheden om indexaties in te halen. U kunt wel denken aan bijvoorbeeld extra sparen, uw hypotheek aflossen of via een verzekeraar extra pensioen opbouwen. Een financieel adviseur kan u helpen bij het maken van een financiële planning voor de toekomst.

Kunnen we in de toekomst wel weer volledig indexeren?

Wij verwachten in de komende jaren de pensioenen gedeeltelijk te kunnen indexeren, maar een volledige indexatie zit er zeer waarschijnlijk niet in.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws