Menu Zoeken

Nieuws

AOW-leeftijd in 2024 is 67 jaar en 3 maanden

De AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024. Daarmee blijft de AOW-leeftijd in de jaren 2022, 2023 en 2024 gelijk.

Vanaf 2022 hangt de AOW-leeftijd af van de levensverwachting. Blijven mensen gemiddeld langer leven? Dan gaat de AOW-leeftijd in stappen van 3 maanden omhoog. In 2022 en 2023 is de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden. Ook in 2024 is de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden, omdat de levensverwachting ongeveer gelijk is gebleven.

Gaat u eerder met pensioen dan uw AOW-leeftijd?
Houd er met uw financiële planning dan rekening mee dat de AOW-leeftijd nog kan opschuiven. U kunt dan te maken krijgen met een gat in uw inkomen. Wilt u eerder met pensioen? Bekijk dan goed welke gevolgen de AOW-leeftijd voor uw inkomen heeft. En wat uw mogelijkheden zijn.

Wanneer krijgt u AOW?

 • Bent u geboren in de periode 1 oktober 1956 tot en met 30 september 1957?
  Dan is uw AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden.
 • Bent u geboren na 30 september 1957?
  Dan is uw exacte AOW-leeftijd nog niet bekend. Maar deze is minimaal 67 jaar en 3 maanden. U weet 5 jaar van tevoren wanneer u AOW krijgt.
 • Bent u geboren voor 1 oktober 1956?
  Dan verandert uw AOW-leeftijd niet.


Nieuwsgierig naar uw AOW-leeftijd?
Bereken uw AOW-leeftijd op www.svb.nl. Ook vindt u er meer informatie over de AOW-uitkering en antwoorden op veelgestelde vragen.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuws

 • De Europese Commissie heeft de regels voor pensioenen opnieuw bekeken en op een aantal punten veranderd. Dit moet zorgen voor meer transparantie, beter bestuur en betere bescherming van de deelnemers. Wat merkt u van de wijzigingen? De komende jaren komt er meer informatie op het Uniform Pensioenove... Lees verder

 • In 2018 heeft het fonds uitgebreid aandacht besteed aan risicomanagement. Het fonds heeft een risicomanagement-commissie opgericht onder leiding van Bert Smits. Jaap Schepen, voorzitter: ‘Het zogenaamde Integraal Risico Management (IRM) beleid heeft meer vorm gekregen. De doelstellingen van TP... Lees verder